Home
Producten
Toepassingen
Eigenschappen
Toepassings voorbeelden
BGA FDA Voedingsmiddelen
Non stick coatings
Corrosie
Studbolts
Proefcoatings aanvraag
downloads & links
phoenix_coatings_bv002013.jpg phoenix_coatings_bv002012.jpg phoenix_coatings_bv002011.jpg phoenix_coatings_bv002010.jpg phoenix_coatings_bv002009.jpg phoenix_coatings_bv002008.jpg phoenix_coatings_bv002007.jpg phoenix_coatings_bv002006.jpg phoenix_coatings_bv002005.jpg phoenix_coatings_bv002004.jpg phoenix_coatings_bv002003.jpg
Copyright 2009 Phoenix Coatings BV
PTFE coatings Kunnen aangebracht worden d.m.v. spuittechnieken op grotere objecten. Kleine producten worden behandeld in dipspin trommels of spuitklokken of spindelautomaten. Poeders worden elektrostatisch aangebracht of door dompeltechnieken.

PTFE coatings bestaan niet uit volmateriaal maar het zijn PTFE delen opgelost in een hars (binder) samen met pigmenten en een oplosmiddel systeem. Meestal is dit oplosmiddel zoveel mogelijk waterverdragen. Deze combinaties om coatings samen te stellen bieden gelegenheid om veel toepassings gebieden af te dekken.

Te coaten producten worden vaak thermisch gereinigd en erna gestraald met aluminiumoxide. Dit is om alle verontreinigingen uit te sluiten en een uitstekende hechting te verkrijgen.

Aansluitend wordt het product gecoat en ingebakken bij temperaturen tussen 220 en 430 graden Celsius. U begrijpt dat onderdelen die deze temperaturen niet kunnen verdragen niet op het te behandelen materiaal aangeboden worden. Dus geen kunststoffen of rubber mogen op het te coaten deel aanwezig zijn. Wel kunnen wij met aparte coatings rubber van een low-friction coating voorzien. Maar niet in combinatie met coatings die op hogere temperaturen worden gesinterd.

Uw producten worden altijd in onze locatie gecoat en de delen mogen niet samengesteld zijn dus veelal zal u de demontage moeten verzorgen. Zien wij na het reinigen en stralen gebreken dan kan in overleg met u gekeken worden hoe verder te gaan.