Home
Producten
Toepassingen
Eigenschappen
Toepassings voorbeelden
BGA FDA Voedingsmiddelen
Non stick coatings
Corrosie
Studbolts
Proefcoatings aanvraag
downloads & links
phoenix_coatings_bv011014.jpg phoenix_coatings_bv011013.jpg phoenix_coatings_bv011012.jpg phoenix_coatings_bv011011.jpg phoenix_coatings_bv011010.jpg phoenix_coatings_bv011009.jpg phoenix_coatings_bv011008.jpg phoenix_coatings_bv011007.jpg phoenix_coatings_bv011006.jpg phoenix_coatings_bv011005.jpg phoenix_coatings_bv011004.jpg
Phoenix Coatings BV behandeld al 15 jaar studbolts voor gerenormeerde firma’s. Steeds meer beginnen eindgebruikers vooral in Chemie en petrochemie de voordelen in te zien van professionele oppervlakte bedekkingen. Immers de korte vreugde van een lage inkoop van onbeschermde bevestigingsmaterialen gaat verloren aan downtime en beschadigingen bij demontage en onderhoud. Vooral in deze tijden zijn de lonen hoog dus valt het onderhoud vaak veel duurder uit. Dit was anders in de tachtiger jaren toen alles nog betaalbaar was.

Nu worden bewuste keuzes gemaakt maar het probleem ligt vaak dat constructeurs via leveranciers te rooskleurige waarden voorgeschoteld krijgen. Met als voorbeeld de ASTM B 117 neutrale zoetsproeitest. Hier komen vaak veel te hoge waarden uit omdat de bout moer verbinding niet voorgespannen wordt. Dus de delen worden niet beschadigd.
Niemand kan een gecoate bout moerverbinding monteren zonder deze te beschadigen. Dus testen dient na het voorspannen te gebeuren. Voor wij delen aanbieden in de zoutsproeitest worden ze eerst 5 keer gemonteerd en gedemonteerd om een reeel beeld te krijgen.

Veel bedrijven hanteren de harde aanpak Als er inspectie , onderhoud of reparatie moet gebeuren gooit corrosie vaak roet in het eten. Dus losbranden, zagen, slijpen. Tapeinden uitboren en opnieuw optappen alle tijd en energie rovende middelen.

Veel bevestigingsmaterialen worden verzinkt met de kans op waterstofbrosheid. Tevens heeft zink geen lange levensduur door zijn zelfopofferend vermogen en contactcorrosie.

Voor toepassingen met extra hoge eisen in de off-shore chemie en Petrochemie worden vaak in combinatie met PTFE coatings gebruikt. Hier moet ook goed uitgekeken worden. Veel specificaties vermelden alleen de laagdikte en de term PTFE. De leverancier heeft hier vrij spel en kan leveren wat hij wil. Alleen PTFE op een B7 studbolt al dan niet gestraald heeft dan een lagere corrosiewering en heeft alleen het voordeel van de eenmalige lichte montage .Veel van deze systemen komen uit Engeland.en Italie.

Een goede PTFE coating in combinatie met een uitgebalanceerde onderlaag geeft uitmunten resultaten die hoger liggen dan 1000 uur ASTM B117.
Moeren ook binnenzijde gecoat
Copyright © 2009 Phoenix Coatings BV
Voor A4 Folder klik hier
DE PTFE biedt de volgende Voordelen :

Corrosiebescherming > 1000 uur B117

Droogsmering
Geen contact corrosie
Geen Waterstofbrosheid
Temeratuurbelasing tot 260 Celsius
Constante wrijvingscoefficient
Beheersbare laagdikte
Kleuren
Non Stick
FDA BGA approved